Nieuws

29/08/2021

Nieuwsbrief Vrienden van Pandipieri

Hier vindt u de nieuwsflits van De Vrienden van Pandipieri. Lees meer >>

19/07/2021

Kroniek Hans Burgman

Hans, de grondlegger van het Pandipieri project, schrijft regelmatig een brief de zogenaamde kroniek. Klik op Kroniek... Lees meer >>

10/12/2019

OMA project nieuwe folder

Er is een nieuwe folder gemaakt over het OMA project. In het OMA-project krijgt elk oma-gezin een... Lees meer >>


Print

Rommelmarkt op de Sint Jozefschool

Leerlingen van de St. Jozefschool overhandigden een prachtig bedrag voor Kisumu

Het was allesbehalve een Afrikaanse temperatuur op zaterdag 1 juni, maar de koude wind liet de Keniaanse vlag vrolijk wapperen op de speelplaats van de St. Jozefschool.

De leerlingen en juffen lieten zich door de kou niet afschrikken, want met een warm jack aan kun je heel goed een gezellige rommelmarkt houden. De school ruimde op en kinderen vulden tafels met spulletjes die ze aan de man wilden brengen om Kisumu te steunen. Met enthousiasme werden ook zelfgemaakte appelflappen en ander lekkers aangeboden. Onze Bergeijk-Kisumu werkgroep was vertegenwoordigd door de dames van de vroegere Winkel van Sinkel en degenen die de school regelmatig bezoeken om in de groepen over Kisumu te komen vertellen. Wij werden uitgenodigd om de opbrengst van de rommelmarkt in ontvangst te nemen op de laatste schooldag, vrijdag 28 juni.

In de aula heerste een opgewekte stemming, want de groepen presenteerden zich met zang en dans en om 12.00 uur zou de vakantie ingeluid worden. Maar eerst werd de opbrengst bekend gemaakt van de rommelmarkt en het verjaardagsgeld. Dit laatste stoppen jarige kinderen in een spaarpotje om kinderen in Kisumu te laten meedelen in de traktatie. De spanning werd opgebouwd door het bedrag van achter naar voor te noemen. Dus: 62,587 € betekent € 785,26 ! Een luid gejuich klonk op en wij van de werkgroep juichten niet het minst. Komende week zullen twee mensen van de werkgroep naar Kisumu vertrekken om het 35 jarig jubileum van de Pandipieri projecten te vieren en tegelijk het 60 jarig priesterjubileum van de oprichter, missionaris Hans Burgman. Van Bergeijk zullen ze o.a. het geld van de St. Jozefschool kunnen aanbieden. Ook de foto's van Bergeijkse kinderen, werkend en spelend in en rond de school, worden daar overhandigd en ze zullen ongetwijfeld rouleren in de scholen van Kisumu. De twee bezoekers beloofden foto's van daar mee terug te nemen naar Bergeijk. Zo leren de beide culturen elkaar kennen en respecteren en dat is vooral onze doelstelling.†

Leerlingen en personeel van de St. Jozefschool, heel hartelijk dank voor jullie inzet. Wij blijven jullie graag bezoeken, omdat er van Kisumu nog een heleboel te vertellen en te leren is! We zien elkaar weer op de Afrikadag van zondag 15 september.

We wensen iedereen een mooie zomer en heerlijke vakantie!

Werkgroep Bergeijk-Kisumu