Nieuws

29/08/2021

Nieuwsbrief Vrienden van Pandipieri

Hier vindt u de nieuwsflits van De Vrienden van Pandipieri. Lees meer >>

19/07/2021

Kroniek Hans Burgman

Hans, de grondlegger van het Pandipieri project, schrijft regelmatig een brief de zogenaamde kroniek. Klik op Kroniek... Lees meer >>

10/12/2019

OMA project nieuwe folder

Er is een nieuwe folder gemaakt over het OMA project. In het OMA-project krijgt elk oma-gezin een... Lees meer >>


Print

Dit jaar collecteert Samen Verder Bergeijk voor het Pandipieri project in Kisumu, Kenia

01 maart 2018
Tekst folder Samen Verder collecte 2018
Als je in Bergeijk 'Kisumu' zegt, is er grote kans dat men weet waar je het over hebt. Sinds 1999 is in Bergeijk de werkgroep Bergeijk-Kisumu aan het werk om het Pandipieri project te steunen. Dit project is 40 jaar geleden gestart door Mill Hill missionaris Hans Burgman. Hij is midden in de krottenwijk gaan wonen, tussen de mensen. Zo kon hij samen met de bevolking leven en kijken waarbij zij geholpen wilden worden. Dit heeft geresulteerd in het Pandipieri project dat nu voornamelijk wordt gerund door ruim 100 Kenianen.
Binnen het grote project zijn een aantal deelprojecten waaronder: gezondheidszorg, kleuter- en basisonderwijs, beroepsopleidingen voor jongeren, kunstschool, straatkinderen opvang, OMA project.

Binnen het OMA project wordt ervoor gezorgd dat oma's die hun wees geworden kleinkinderen opvangen, een gratis zorgverzekering krijgen voor het hele gezin.

De werkgroep Bergeijk-Kisumu richt zich vooral op het onderwijs, met name het onderwijs voor jonge vrouwen. Door hen een tweejarige beroepsopleiding te laten volgen, zijn†zij in staat in hun eigen† levensonderhoud te voorzien zonder afhankelijk te zijn/worden van mannen.
De werkgroep ziet mooie resultaten van de afgestudeerde leerlingen. Met hun diploma op†zak kunnen zij o.a. aan de slag gaan als kapster, beginnen een eigen naaiateliertje, verkopen stoffen en kleding, hun eigen tekeningen of†zelfgemaakt eten in een kraam op de markt. Ook vinden velen werk in een†hotel, restaurant of als hulp in de huishouding.

Regelmatig gaat een lid van de werkgroep vanuit Bergeijk, op eigen kosten, naar Kisumu om contacten te onderhouden en om te kijken hoe de projecten verlopen.
De werkgroep ontvangt ook met regelmaat een financiŽle verantwoording.